Blank 1

Nederland heeft een nieuw kabinet: Blank 1.

Een andere naam voor de grap genoemd: “Bruin 1” dekt de lading minder. Bruin 1 is een verwijzing naar de tweede wereldoorlog (De SA bruinhemden). Het probleem met de tweede wereldoorlog is dat het achteraf gemakkelijk praten is. Vernietigingskampen bijvoorbeeld onvoorstelbaar.

Echter in 40/41, er waren toen geen vernietigingskampen, Duitsland won overal. Normale Nederlanders zoals jij en ik zaten toen niet in het verzet. Zelfs toen er hongerwinters waren, Duitsland overal verloor waren er veel meer Nederlanders van: “hier is mijn fiets” en “daar wonen joden” dan er Nederlanders waren die zinvol verzet boden.

“Bruin 1” is een vorm van “reductio ad Hitlerum”. Een drogreden waarmee door iets op Hitler (WOII) te betrekken het wel fout moet zijn. Simpel voorbeeld: Hitler eet geen vlees, geen vlees eten is fout.

Het gevaar bij absurde beelden zoals “Rutte 1 is Wilders SA” is dat je voorbij gaat aan het feit dat: Jij en/of je buren/vrienden op partijen hebben gestemd die een Blank Nederland uitdragen.
Alle blanke koppen in de nieuwe regering bij elkaar zetten de toon. De Xenofobe aap is uit de mouw.

Laat die aap alstublieft uit de mouw blijven, door de jaren heen is er altijd een kleinere of grotere stroming actief geweest voor vreemdelingenangst. Hoe eerder we het openlijk omarmen hoe eerder we eruit zijn. Hoe blank willen we Nederland hebben?

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Blank 1, Politiek, Verkiezing, Xenofobe Aap. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s