Margriet Tahya Akihary

Een vrouw, getuige van geweld in Culemborg tijdens oud en nieuw, legt een verklaring af bij de politie. Haar verklaring met naam en toenaam komen in omloop met als gevolg dat ze een  pamflet door de bus krijgt met haar foto erop en groot “GEZOCHT” eronder alsof zij de crimineel is. 

Een verhaal waarin je gemakkelijk mee kan voelen met het slachtoffer. Totdat ze aan het woord komt zoals in Knevel en Van den Brink 20 mei 2010. Onsamenhangend met de lijn zoals Knevel en Van den Brink het brengen verteld ze fragmentarisch haar verhaal. Het is het moeizaam om sympathie te krijgen voor haar. Het leek alsof de redactie van tevoren naar haar verhaal heeft geluisterd en dat Margriet Tahya Akihary het idee kreeg dat haar verhaal duidelijk was vervolgens in de uitzending sprong ze onnavolgbaar voor de kijkers als nieuwe luisteraars van de hak op de tak.

Jan Peter Balkenende was aanwezig om het aan te horen. Hij was eerder dit programma al aan het woord en dat ging samengevat als volgt:

interviewer: “jij bent eigenlijk de beste kandidaat voor het nieuwe premierschap”.

 JP: “Ja, eigenlijk wel.”

In zijn reactie toont Balkenende zijn zwakheid  talent. Hij laat zich verzanden in het moeras van de  belevingswereld van deze vrouw. JP noemt haar “een parel voor de samenleving” hij laat zijn kennis van de situatie merken door de relevantie personen te noemen uit de bestuurlijke kring van deze situatie en hij beloofd actie te ondernemen, hij gaat met ze praten.

Op zich een prachtig gebaar, afgezien van het feit dat dit niet aankomt bij de vrouw, haar verhaal is niet af, ze praat door. JP begrijpt kennelijk niet dat door deze vrouw op een voetstuk te plaatsen en voor haar aan het werk te gaan hij de plank mis slaat.

Andere politieke zwaargewichten, dominante mannen, snappen dit wel. Daarom houden ze van Balkenende. Een gemakkelijk te manipuleren trouwe hond aan het roer van een economisch machtig land.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Balkenende, Politiek, Verkiezing en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s